Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви в сряда пакет от

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви в сряда пакет от
Коментари Харесай

ПВО, дронове и радари праща САЩ за Украйна

Президентът на Съединените щати Джо Байдън  разгласи в сряда пакет от помощ на стойност 2,98 милиарда $ за Украйна под формата на оръжия и съоръжение , които ще бъдат доставени посредством Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна. Според изказването пакетът е " най-големият транш от помощ за сигурността до момента ".

" Това ще разреши на Украйна да закупи е системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции, противовъздушни безпилотни системи и радари , с цел да подсигурява, че може да продължи да се пази в дълготраен проект ", гласи изказването.

Съобщението идва, когато държавните управления на  на Киев, подаяние на стойност 9,3 милиона $, а.

" От името на всички американци приветствам народа на Украйна за Деня на независимостта . През последните шест месеца украинците въодушевиха света с изключителната си храброст и отдаденост на свободата . Те устояха уверено и мощно пред лицето на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. И днешният ден е освен празник на предишното, само че и изрично удостоверение, че Украйна с горделивост остава - и ще остане - суверенна и самостоятелна нация ", написа в изказването на Байдън, публикувно от Белия дом.

" Съединените американски щати се ангажират да поддържат народа на Украйна , до момента в който той продължава да се бори за отбрана на своя суверенитет. Като част от този ангажимент, с горделивост разгласявам нашия максимален транш от помощ за сигурността до момента: почти 2,98 милиарда $ оръжия и съоръжение, които ще бъдат предоставени посредством Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна. Това ще разреши на Украйна да придобие системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции, противовъздушни безпилотни системи и радари, с цел да подсигурява, че може да продължи да се пази в дълготраен проект ".

" Знам, че този ден на независимостта е горчиво сладостен за доста украинци, защото хиляди бяха убити или ранени, милиони бяха прогонени от домовете си и толкоз доста други станаха жертва на съветски зверства и офанзиви. Но шестте месеца безмилостни офанзиви единствено ускориха гордостта на украинците в тях самите, в тяхната страна и в тяхната тридесет и една години самостоятелност. Днес и всеки ден ние сме с украинския народ, с цел да обявим, че мракът, който движи автокрацията, не може да се съпоставя с пламъка на свободата , който осветява душите на свободните хора на всички места. Съединените щати, в това число гордите украински американци, чакат с неспокойствие да продължат да честват Украйна като демократична, самостоятелна, суверенна и просперираща страна за десетилетия напред ".
 Съединени американски щати с 3 милиарда $ нова военна помощ за Украйна
Съединени американски щати с 3 милиарда $ нова военна помощ за Украйна

За защитата на Украйна в средносрочен и дълготраен план
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР